contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39830
leden

Rijvaardigheidsproeven

Om te kunnen starten aan een opleiding vanaf het niveau Instructeur B, dien je een rijvaardigheidsproef af te leggen. De bedoeling van deze rijvaardigheidsproef is de sporter te beoordelen op sporttechnische vaardigheden die nodig zijn om tijdens het lesgeven te instrueren aan de gevorderde recreant of de beginnende wedstrijdruiter.

Er worden rijvaardigheidsproeven voor volgende niveaus georganiseerd:

  • Instructeur B
  • Trainer B

Sinds januari 2019 is er een nieuwe structuur en nieuw opgelegde oefeningen binnen de rijvaardigheidsproef. De rijvaardigheidsproef zal bestaan uit:

  • Enkele opgelegde oefeningen
  • Een interview met de ruiter

Er is een nieuwe inhoud van de rijvaardigheidsproeven voor Instructeur B beschikbaar voor de disciplines dressuur, springen en eventing (zie instructeur B). Een volledige informatiebundel over de toelatingsvoorwaarden van de VTS-sportkaderopleidingen kan je hieronder terugvinden.  

(Klik op de afbeelding om de informatiebundel te openen)

Het is ook mogelijk om vrijstellingen te bekomen op basis van officiële wedstrijdresultaten. Meer info rond de vrijstellingen kan je hier terugvinden.

 

 

 


Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian