contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Instructeur B

Vanaf het niveau van instructeur B kan je kiezen voor een discipline specifieke opleiding. De toelatingsvoorwaarden voor het starten van de opleiding zijn de volgende:

  • In het bezit zijn van het VTS-diploma ‘Initiator Paardrijden – Olympische Disciplines’ 
  • In het bezit zijn van het attest ‘Rijvaardigheid instructeur B ‘ in de discipline waarin je de opleiding wilt volgen.
  • De rijvaardigheidsproef is een toelatingsvoorwaarde voor alle kandidaat cursisten die het sportspecifieke gedeelte (Module 2a) van de instructeur B lesgeversopleiding wensen te volgen. Deze eigen rijvaardigheid helpt de cursist om de rijtechnische kennis die tijdens deze lesgeversopleiding aan bod komt te instrueren aan de gevorderde recreant of de beginnende wedstrijdruiter.

Rijvaardigheid Instructeur B dressuur

Toelatingsvoorwaarde rijvaardigheidsproef:

In het bezit zijn van het B-brevet

Eindtermen

De kandidaat behaalt meer dan 65% bij de uitvoering van de vooropgestelde dressuurproef. Quotering op 290 punten. Het protocol en beschrijving van de toelatingsproef kan je terugvinden in Bijlage 1 van de informatiebundel.

Weetje

Er kan vrijstelling bekomen worden voor de rijvaardigheidsproef instructeur B dressuur, op basis van wedstrijdresultaten dressuur op een hoger niveau. Meer informatie is terug te vinden bij ‘Vrijstelling’.

Om de toelatingsvoorwaarden van de opleiding Instructeur B dressuur te verduidelijken, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. De video's zijn geen voorbeelden van perfecte uitvoeringen, maar geven een beeld van wat er verwacht wordt zodat je je als kandidaat beter kan voorbereiden.

Rijvaardigheid Instructeur B springen

Toelatingsvoorwaarde rijvaardigheidsproef:

In het bezit zijn van het B-brevet.

Eindtermen

De kandidaat legt een vooraf bepaalde technische springproef af over twee hindernissen op de middellijn met een hoogte van 70cm. De proef wordt verreden in een piste van 25 x 50m en tussen de twee hindernissen is er een afstand van 24m. De kandidaat behaald meer dan 65% bij de uitvoering van de vooropgestelde springproef. De jury let vooral op de controle van de lijn, de controle van de snelheid, de controle van de paslengte, de controle van het evenwicht en de springhouding van de ruiter.

Quotering op 230 punten. Het protocol en beschrijving van de toelatingsproef kan je terugvinden in Bijlage 1 van de informatiebundel.

Weetje

Er kan vrijstelling bekomen worden voor de rijvaardigheidsproef instructeur B jumping, op basis van wedstrijdresultaten jumping op een hoger niveau. Meer informatie is terug te vinden bij 'Vrijstelling'.

Om de toelatingsvoorwaarden van de opleiding Instructeur B springen te verduidelijken, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. De video's zijn geen voorbeelden van perfecte uitvoeringen, maar geven een beeld van wat er verwacht wordt zodat je je als kandidaat beter kan voorbereiden.

Rijvaardigheid Instructeur B eventing

Toelatingsvoorwaarde rijvaardigheidsproef:

In het bezit zijn van het B-brevet

Eindtermen

De rijvaardigheidsproef van de instructeur B lesgeversopleiding bestaat uit een dressuurproef, een springproef en een technische terreinproef.

De kandidaat behaalt meer dan 65% bij de uitvoering van de vooropgestelde dressuurproef, springproef en terreinproef om te slagen voor de volledige rijvaardigheidsproef. Vanaf dan kan men deelnemen aan het sportspecifieke gedeelte van de instructeur B opleiding.

Deze terreinproef wordt verreden over acht X-country hindernissen met een maximum hoogte van 80 cm. Tijdens deze technische proef kan de kandidaat cursist zijn rijvaardigheid aantonen waarbij de ervaring en de springkwaliteiten van het paard van ondergeschikt belang zijn.

Het protocol en beschrijving van de toelatingsproef kan je terugvinden in Bijlage 1 van de informatiebundel.

Weetje

Er kan vrijstelling bekomen worden voor de rijvaardigheidsproef instructeur B eventing, op basis van wedstrijdresultaten dressuur op een hoger niveau. Meer informatie is terug te vinden bij ‘Vrijstelling’.

Om de toelatingsvoorwaarden van de opleiding Instructeur B springen te verduidelijken, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. De video's zijn geen voorbeelden van perfecte uitvoeringen, maar geven een beeld van wat er verwacht wordt zodat je je als kandidaat beter kan voorbereiden.

 

Kostprijs?

Toelatingsproef instructeur B Springen : €15 VLP-leden - €20 niet VLP-leden (incl.dagverzekering)

Toelatingsproef instructeur B Dressuur : €15 VLP-leden - €20 niet VLP-leden (incl.dagverzekering)

Toelatingsproef Instructeur B Eventing : 
     - €35 (incl. BTW) VLP-leden - €40 (incl. BTW) niet VLP-leden (incl. DV) indien alle proeven op 1 dag
         worden afgelegd *
     - €15 (incl. BTW) VLP-leden - €20 (incl. BTW) niet VLP-leden (incl. DV) indien enkel de proef
          terreinrijden wordt afgelegd **

* Kandidaten worden geweigerd voor het afleggen van de proef terreinrijden indien men niet geslaagd is voor
  de springproef en/of de dressuurproef instructeur B. Ook de jury kan een deelname weigeren indien deze denk dat
   de terreinproef niet veilg kan verlopen. Inschrijvingsgeld wordt hierbij niet terugbetaald.

** De proef terreinrijden kan enkel afzonderlijk worden afgelegd indien men eerder reeds de toelatingsvoorwaarden voor instructeur B springen en/of dressuur behaald heeft, of in geval van een herkansing. 
 

De inschrijving is pas bevestigd wanneer deze betaald is, via volgend rekeningnummer:

IBAN BE06 4410 6333 8122 - BIC-code KREDBEBB

Via het inschrijvingsformulier kan je een betalingsbewijs mee doorsturen.

Hoe inschrijven?

Raadpleeg hier onze kalender.

Inschrijvingen worden 7 werkdagen voor datum afgesloten. Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier. Gelieve ook een kopie van je B-brevet of eerder behaald VTS-diploma toe te voegen.

Let op! Je inschrijving is pas officieel wanneer we je inschrijvingsgeld ontvangen hebben.

Kalender

Datum

Waar

Disciplines

Inschrijven

 

 

 


Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian