contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
40117
leden

Vrijstelling

Het is mogelijk om vrijstellingen te bekomen op de praktijkgedeelten van een brevet of rijvaardigheidsproef. dit op basis van officiële* wedstrijdresultaten. (* officiële wedstrijden: wedstrijden georganiseerd onder een erkende federatie 'KBRSF, VLP, LRV, LEWB of buitenlandse officiële resultaten bv. KNHS)

Het gaat om bevestigde resultaten, dit wil zeggen dat deelnemen op een bepaald niveau niet voldoende is maar de resultaten moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

 

 

 • Dressuur:    minimum 4 keer een percentage van 60% behaald hebben.
 • Springen:    minimum 4 keer een parcours met een maximum van 4 strafpunten hebben                                                    gereden.

Vrijstellingstabel dressuur

DRESSUUR
         → Minimum 4 keer een resultaat van 60% behaald hebben.
NIVEAU LRV VLP INTERNATIONAAL/ANDERE
A-brevet B1 Niveau 0 //
B-brevet B1 Niveau 0 //
Instructeur B Z1 Niveau 3 //
Trainer B Z2 Niveau 4 //
Trainer A Niet in LRV Saint-George Saint-George

Vrijstellingstabel springen

SPRINGEN
         → Minimum 4 keer een pacours met maximun 4 strafpunten gereden hebben.
NIVEAU LRV VLP INTERNATIONAAL/ANDERE
A-brevet Aspiranten 85 cm - 90 cm //
B-brevet Beginnelingen 95 cm - 100 cm //
Instructeur B Midden (1.20m)

Provinciaal/Silver

1.20m

CSI 1.20m
Trainer B Zwaar (1.30m) Silver/Gold 1.30m CSI 1.30m
Trainer A Niet in LRV

Gold 1.40m

CSI 1.40m
 

Vrijstellingstabel eventing

EVENTING

         → Minimum 4 wedstrijden gereden hebben met volgende resulaten:

 • Dressuur: niet meer dan 75 strafpunten behaald hebben.
 • Cross: niet meer dan 120 seconden buiten de optimale tijd + niet meer dan 20 strafpunten behaald hebben.           
 • Jumping: niet meer dan 16 strafpunten behaald hebben.
NIVEAU LRV VLP ANDERE
Trainer B Midden  CNC M CIC/CCI*
Trainer A Zwaar CNC Z CIC/CCI**

Vrijstellingstabel reining

REINING

         → Minimum 4 runs gereden hebben (officiële wedstrijden die goerganiseerd werden               door FEI erkende federaties of door de NRHA of AQHA) met volgende resulaten:

NIVEAU VLP / FEI / NRHA / AQHA
Intructeur B 66 punten of hoger
Trainer B 68 punten of hoger
Trainer A 70 punten of hoger 

 

 

Voorwaarden en nuttige informatie
 • Vrijstellingen voor het A- en B-brevet kunnen aangevraagd worden vanaf de leeftijd van 11 jaar (= het kalenderjaar dat men 11 wordt).
 • Vrijstellingen voor het A- en B-brevet western rijden zijn niet mogelijk. Deelnemers die wensen te starten met de opleiding initiator western rijden (reining) moeten in het bezit zijn van het volledige A- en B-brevet western rijden (reining).
 • Vrijstellingen voor de rijvaardigheidsproeven kunnen aangevraagd worden van zodra de deelnemer in het bezit is van een B-brevet.
 • De resultaten moeten door de aanvrager zelf van de officiële website worden afgehaald en voorgelegd. Het is niet de bedoeling om de resultaten op te vragen bij de federatie.
 • Opgelet! Er is geen vrijstelling mogelijk voor theorie A- en/of B-brevet! Indien men wil starten met kaderopleiding is een vrijstelling voor praktijk niet voldoende maar moet het volledige B-brevet zijn behaald!
 • Wie na het behalen van een vrijstelling het volledige brevet wenst te behalen kan dit via één van de vele brevetafnames op de data die via de websites van de federaties worden bekend gemaakt. Dergelijk examen kost 10 euro in plaats van 15 euro.
 • Deze vrijstellingen voor de praktijkonderdelen van het A- en/of B-brevet zijn eveneens geldig met het oog op het aanvragen van een licentie bij VLP.
 • Een vrijstelling voor een bepaald onderdeel van het A en/of B-brevet dient schriftelijk gericht te worden aan de VLP of LRV. Dit kan via volgende contactgegevens:
 • Een vrijstelling voor een bepaald onderdeel van de rijvaardigheidsproeven dient schriftelijk gericht te worden aan:
 • Afhankelijk van de voorgelegde prestaties zal de VTS-denkcel Paardrijden beslissen of een vrijstelling kan toegekend worden.


Partners:


met steun van:

media partners: 
rss feed
VLP © 2018 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian