contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39368
leden

Trainer A

De trainer A opleiding is er voor iedereen die gevorderde ruiters naar het hoogste niveau willen begeleiden. Men leert in de opleiding de ruiters en hun paard technisch, conditioneel en mentaal te begeleiding om hun naar de top te brengen en dit op een pedagogisch verantwoorde manier. De taken van een trainer A beperken zich niet meer tot in de piste en op wedstrijd maar ook de omkadering van de atleten wordt door de trainer beïnvloed.


 Toelatingsvoorwaarden

Meer info in verband met de toelatingsvoorwaarden volgt later.

 

Inhoud

De opleiding wordt onderverdeeld in 3 modules. Elke module wordt op het einde van de cursus beoordeeld door middel van een examen. Er is dus zowel een theorie-examen als een praktijkexamen.

Disciplines: Dressuur, Jumping, Eventing
 

Module 1: Algemeen gedeelte (35u)

Deze module is sporttak overschrijdend en wordt dus in alle Trainer A-opleidingen gegeven. De conditionele aspecten (lenigheid, kracht, uithouding, van de sport worden gedetailleerd besproken en ook mentale, medische en technische zaken die van toepassing zijn op het hoogste niveau. Je kan deze module samen met andere sporttakken volgen.

Inschrijven kan voor het algemeen gedeelte kan na het behalen van het algemeen gedeelte Trainer B en voor of na het behalen van de toelatingsvoorwaarden voor Trainer A. Schrijf je in voor het algemeen gedeelte via www.sport.vlaanderen

De vakken die in deze module aan bod komen vind je hier.

 

De sporttechnische en didactische modules Trainer A Dressuur, Springen en Eventing worden momenteel  hervormt. Het is op dit ogenblik niet mogelijk om een Trainer A opleiding in deze disciplines te volgen.

 

Nog niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op via info@vlp.be

 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian