contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39830
leden

Trainer B

Je wilt graag wedstrijdruiters begeleiden op provinciaal en nationaal niveau? Goed! Leer in onze Trainer B opleiding alles over de begeleiding van deze ruiters. In deze opleiding ligt de nadruk minder op het aanleren maar eerder op het trainen van de combinatie. De focus ligt op het verbeteren van techniek en conditie. Je traint hierbij zowel de ruiter als het paard.Toelatingsvoorwaarden

 Meer informatie omtrent de toelatingsvoorwaarden volgt later.

Inhoud

De opleiding wordt onderverdeeld in 4 modules. Elke module wordt op het einde van de cursus beoordeeld door middel van een examen. Er is dus zowel een theorie-examen als een praktijkexamen. Module 1 en 2 dienen beiden succesvol te worden afgerond alvorens ja mag starten met module 3 en 4.

Disciplines: Dressuur, Jumping, Eventing
 

Module 1: Algemeen gedeelte (22,5u)

Deze module is sporttak overschrijdend en wordt dus in alle Trainer B-opleidingen gegeven. Bij de inhoud van de lessen wordt er gefocust op de sportfysiologie en trainingsmethodiek maar ook doping en sportpsychologie komen aan bod. De nadruk ligt in deze module vooral op het pedagogisch verantwoord trainen van de  ruiters.

Inschrijven voor deze module kan na het behalen van het algemeen gedeelte instructeur B en voor of na het behalen van de toelatingsvoorwaarden voor Trainer B. Schrijf je in via www.sport.vlaanderen

De vakken die in deze module aan bod komen vind je hier voor dressuur, springen en eventing.

 

Module 2:

A. Disciplineoverschrijdende sporttechnische module (27u) – theorie

Module 2A wordt wel sport specifiek gegeven, maar nog niet discipline specifiek. Tijdens deze lessen krijg je nog meer theoretische bagage rond alle aspecten van de fysiologie, psychologie en voeding van het paard. Je leert er bovendien ook meer over de mentale training van ruiters.

De vakken die in deze module aan bod komen vind je hier voor dressuur, springen en eventing.

B. Discipline specifieke sporttechnische module (39u) – theorie

Vanaf dit moment in de cursus worden dressuurtrainers, springtrainers en eventingtrainers opgesplitst. Je wordt onder andere wegwijs gemaakt in trainingsmethodieken, wedstrijdbegeleiding, talentdetectie, blessurepreventie en biomechnica voor jouw gekozen discipline.

De vakken die in deze module aan bod komen vind je hier voor dressuur, springen en eventing.

Module 3: didactisch- methodische module (37u) –  praktijk

Bij het volgen van module 3 sta je als cursist de hele tijd in of naast de piste. Tijdens de praktische lessen sta je voornamelijk zelf les te geven.

De vakken die in deze module aan bod komen vind je hier voor dressuur, springen en eventing.

Module 4: stagemodule (15u)

In het laatste deel van de cursus doe je een stage bij een andere gediplomeerde trainer van hetzelfde of van een hoger niveau. Tijdens je stage zal je anderen observeren maar vooral zelf training geven. Ook begeleiding op wedstrijd behoort tot je takenpakket. Alle lesvoorbereidingen en reflecties bundel je in een portfolio. 

De lijst met stagementoren vind je hier.
 

Examens?

Op het einde van module 1 is er een theoretisch examen. Je kan ervoor kiezen om module 1 hippisch te volgen of sman met andere sporttakken.

Modules 2A en 2B hebben als evaluatie ook een theoretisch examen. Je dient te slagen voor het theoretisch examen van beide modules alvorens je de module 3 en 4 mag volgen. Daarnaast wordt in module 2B ook een opdracht gevraagd. 

Op het einde van module 3 krijg je een praktisch examen. Tijdens dit examen kan je aantonen dat je een goed gestructureerde training kan aanbieden. Zelf hoef je niet te rijden.

Voor module 4 stel je een portfolio samen en je overhandigt dit aan de examinator op het examen van module 3.
 

Inschrijven? Kijk hier hoe je dit doet.

Vrijstellingen aanvragen? Kijk hier hoe je dit doet.

Lessenrooster raadplegen? Kijk hier hoe je dit doet.

Nog niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op via opleidingen@vlp.be
 Partners:

met steun van:

media partners:


 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian