contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39324
leden

REINING - Informatie deelnemers

 

Ik ben een beginner in deze discipline. Kan ik zomaar deelnemen aan een wedstrijd?

Welke niveaus zijn er?


Wat is een licentie?

 

Een licentie is een lidmaatschap bij VLP. In elk lidmaatschap zit een basisverzekering (C) inbegrepen, hiermee ben je verzekerd voor alle paardensportactiviteiten die georganiseerd worden door een VLP-club. Van zodra je op eigen initiatief gaat rijden (wandelingen, trainingen, wedstrijden, ...) heb je de I-verzekering nodig, dit is een aanvulling op de C. Wanneer je besluit de I-verzekering te nemen, bekom je dus een C-I. Hiermee ben je altijd verzekerd, ook tijdens activiteiten die los staan van een VLP-club. Wil je wedstrjiden rijden, heb je dus een C-I nodig.

 

Je kan kiezen tussen een recreatieve en een competitieve licentie. Je kiest voor een recreatieve licentie als je niet de intentie hebt om wedstrijden te rijden en gewoon verzekerd wil zijn tijdens het rijden. Een competitieve licentie neem je met het oog op het rijden van wedstrijden. Welke competitieve licentie je nodig hebt, hangt af van de discipline die je rijdt en het niveau.  

Heb je vragen i.v.m. je lidmaatschap of licenties? Neem dan contact op met Sara, zij helpt je graag verder. Je kan haar telefonisch contacteren op het nummer 09/242 91 41 of via e-mail op sara@vlp.be.


Welke licentie heb ik nodig om te kunnen deelnemen aan reiningwedstrijd?

Klik hier voor het volledige overzicht en de tarieven van de licenties.


Moet mijn paard geimmatriculeerd zijn?

Om in te schrijven voor een reiningwedstrijd moet je paard een betaalde immatriculatie hebben. Je kan online een immatriculatie aanvragen via deze link.


Welke vaccinaties moet mijn paard hebben?

 

Griepvaccin
1. Vaccinatieschema

 

1.1. Alle paarden die deelnemen aan wedstrijden moeten verplicht tegen griep ingeënt zijn.
1.2. Een eerste kuur van twee vaccinaties moet gegeven worden, een tweede vaccinatie in deze eerste kuur wordt gegeven tussen de 21 en 92 dagen na de eerste vaccinatie.
1.3. Een eerste booster  moet gegeven worden binnen de 7 kalendermaanden na de datum van de tweede vaccinatie van de eerste kuur. Alle paarden die correct de eerste kuur ondergingen voor 1 januari 2005, zijn niet verplicht een eerste booster te ondergaan, indien sindsdien de inentingen correct verliepen
1.4. Op wedstrijden moet de laatste booster gegeven zijn binnen de 6 maanden en 21 dagen voor aankomst op de wedstrijd.

2. Toelatingsvoorwaarden op wedstrijd

2.1. Het paard moet minimaal de eerste kuur van het griepvaccin toegediend gekregen hebben.
2.2. Het voorgeschreven vaccinatieschema moet gevolgd zijn.
2.3. Het paard mag niet minder  dan 7 dagen voor de wedstrijd gevaccineerd geweest zijn.
2.4. Indien het vaccinatieschema niet correct gevolgd is, is het aan de terreinjury om een gepaste beslissing te nemen aangaande deelname aan de wedstrijd of een andere sanctie.  Hiervoor verwijzen we naar de sanctioneringsmogelijkheden zoals opgenomen in het FEI diergeneeskundig reglement.

Administratie en certificatie

De vaccinatiedetails voor griep moeten opgenomen worden in het paspoort, volgens volgende regels:

  • Alle griepvaccinaties zijn in orde, als ze tenminste toegediend worden volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met het reglementair opgelegde vaccinatieschema.
  • Alle vaccinaties moeten toegediend worden door een dierenarts.
  • De gecertificeerde melding “The vaccination history of this horse is correct to date. Last vaccination 00/00/00 (date)” mag gebruikt worden in het duplicaat om een te lange vaccinatiegeschiedenis samen te vatten.

Andere vaccinaties

Alle andere vaccinaties (rhino, tetanos, ..) moeten vermeld worden op de correcte vaccinatiepagina’s van het paspoort.  Buiten de gangbare diergeneeskundige gebruiken zijn er dienaangaande geen reglementaire bepalingen in België.


Hoe kan ik inschrijven?

Je kan online of offline inschrijven. Online inschrijven kan via equibel, klik hier!
Offline inschrijfprocedures kan je hier terugvinden.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Saskia Willems is verantwoordelijke voor reining bij de Vlaamse Liga Paardensport. Zij is te bereiken via het telefoonnummer 09/274 10 43 of via e-mail: saskia@vlp.be

 

 

 

 

 Partners:

met steun van:

media partners:


projecten:
 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian