contact - sitemap - zoeken
MOMENTEEL
39963
leden

Reining - Algemeen


Reining is een pure en tevens spectaculaire dressuurproef die gereden wordt volgens opgelegde figuren (pattern). Ieder pattern omvat een opéénvolging van grote cirkels (uitgestrekte galop) en kleine cirkels (verzamelde galop), galopwissels, rolbacks ( 180° wending over de hakken), spins (pirouettes van 360° op de achterhand ) en sliding stops (glijdend stoppen). De hele proef wordt in galop afgelegd. Het paard wordt beoordeeld volgens de precisie, de controle en de kalmte waarmee het de verschillende manoeuvres uitvoert. Na het in aanmerking nemen van alle fouten, hierin bepaald, tegen de uitvoering van een pattern en de algemene prestatie van het paard, moeten er punten gegeven worden voor de zachtheid, de finesse, de houding, de snelheid en het gezag waarmee de verschillende manoeuvres uitgevoerd worden, bij gecontroleerde snelheid, wat de moeilijkheidsgraad verhoogt en het spannender en aangenamer maakt voor een publiek. 

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Hieronder zie je de teamtest van Bernard Fonck tijdens het WK Kentucky 2010 waarmee hij 4e werd en een belangrijk aandeel had in het teamzilver van de Belgische ploeg. 
 
 

 
 
Seniors
 
 
Chef d' équipe:
 
Dany Welter
 
E-mail:
 
Jeugd    
Chef d'equipe:   Tom Van Eyck


Partners:

met steun van:

media partners:


projecten:
 
rss feed
VLP © 2019 all rights reserved • Design by PwebDisclaimerhome - jumping - dressuur - eventing - mennen - reining - endurance - horse-ball - voltige - para equestrian